Fie ca vorbim de bebelusi sau copii mai mari, suntem siguri ca iti doresti tot ceea este mai bun si frumos pentru ei, iar camera in care acestia isi petrec majoritatea timpului este esentiala pentru o dezvoltare armonioasa a acestora.


Intrucat universul copiilor este unul magic, plin de culoare si fantezie, iar decorarea camerei copilului tau poate fi destul de dificila, ti-am pregatit cateva sfaturi pentru a-i oferi copilului tau spatiul de care are nevoie pentru a se relaxa si dezvolta.

Mobilier pe masura lui

Mai mult nu inseamna mai bine in acest caz, mai ales ca cel mic va avea nevoie de spatiu pentru joaca, asa ca alege doar articolele care sunt strict necesare pentru copil, adica patul, o comoda, un birou si un scaun, clasic sau puf.

Mobila aleasa pentru camera celor mici trebuie sa fie utila in spatiul in care este asezata, dar si sa ii indemne la joaca.

Culorile si formele sunt cele mai importante doua aspecte atunci cand optezi pentru anumite articole de mobilier pentru camera copilului tau, asa ca lasa nuantele clasice, de bleu sau roz, in spate si indreapta-te catre unele mai indraznete, cum ar fi galben neon, verde intens sau rosu aprins.

Implica-l cat mai mult in alegerea mobilierului pentru camera sa si ofera-i posibilitatea de a-si exprima parerea cu privire la optiunile pe care i le propui. In acest fel, cel mic va capata incredere in sine si va simti ca opinia lui conteaza cu adevarat.

Pereti schimbatori

Desigur, nu e vorba de pereti care isi pot schimba pozitia si pot scoate la iveala incaperi ascunse, asa cum, probabil, orice copil viseaza sa gaseasca macar o data.

Imagineaza-ti cum ar fi ca cel mic sa poata mazgali in voie peretii fara sa ai motive sa te superi.

Daca vei opta pentru un var sau o vopsea lavabila, special create pentru proiectele de pictura abstracta a celui mic, desenele se vor putea sterge cu usurinta, folosind un burete ud, iar peretele poate redeveni o plansa uriasa pe care copilul tau o poate umple din nou cu imaginatia sa bogata.

Practic, cel mic va putea sa-ti schimbe design-ul peretilor din camera sa ori de cate ori doreste.

Pastreaza simplitatea

E important sa ii lasi copilului suficient spatiu pentru joaca in camera lui. Ajuta-l sa inteleaga faptul ca ordinea este un obicei sanatos, punandu-i la dispozitie spatii de depozitare pentru toate jucariile pe care le are.

Daca iti doresti o camera ordonata si aerisita pentru cel mic, alege cat mai putine piese de mobilier si opteaza pentru cele multifunctionale, de exemplu un pat suprapus peste un birou.

Nu uita sa completezi peretii care ii poarta semnatura cu un covor indraznet si perdele cu personajele preferate de cel mic, pe care le poti asorta cu lenjeria de pat.

Alege in locul scaunelor clasice, care ocupa mai mult spatiu, fotolii de tip puf, care pot fi usor depozitati atunci cand nu sunt folositi si sunt mult mai comozi decat orice alt articol de mobilier.

Creaza un spatiu adaptat varstei

In concluzie, tine cont de varsta celui mic si adapteaza toate detaliile atunci cand ii amenajezi camera la nevoile sale. Asigura-te ca spatiul este sigur, accesibil si stimuleaza creativitatea si dezvoltarea copilului.

O camera frumos decorata si adaptata varstei sale ii va oferi copilului tau un mediu placut, confortabil si propice pentru dezvoltare.

{{clean2}}
{{clean3}}

5 thoughts on “Sfaturi practice pentru amenajarea camerei copilului

  1. Dezbaterea din articol este foarte relevanta in contextul actual si abordeaza probleme importante legate de subiectul discutat. Am apreciat diversitatea punctelor de vedere prezentate si modul echilibrat in care autorul le-a analizat. Este incurajator sa vad astfel de articole care promoveaza dialogul constructiv si stimuleaza gandirea critica.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Am apreciat modul in care autorul a structurat informatiile si a prezentat argumentele sale. Totodata, am gasit utila inclusiunea exemplelor concrete pentru a sustine afirmatiile facute. Este un articol care m-a facut sa reflectez si sa imi imbogatesc cunostintele pe acest subiect.

  3. Consider ca articolul ar fi putut fi mai bogat in detalii si informatii relevante. Totusi, in ansamblu, mi s-a parut o lectura utila si interesanta.

  4. Mi-a placut faptul ca articolul a inclus exemple concrete pentru a sustine afirmatiile facute. Acest lucru face informatia mai usor de inteles si de asimilat.

  5. Articolul este foarte bine structurat si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Am apreciat modul in care autorul a argumentat fiecare punct de vedere prezentat.

Comments are closed.