Se apropie ziua cea mare si deja ai inceput sa te pregatesti pentru nunta ta. Alegerea unui loc pentru eveniment, finalizarea unei liste de invitati, gasirea tinutei perfecte, aranjarea nuntilor civile si religioase, degustari si stabilirea meniurilor: tu si logodnica ta trebuie sa planificati o multime de detalii pentru perioada urmatoare.
Daca unele etape presupun mai multa organizare (si bineinteles drumuri din stanga si din dreapta), poti fi linistit cand vine vorba de gasirea unui costum de mire: ai nenumarate optiuni, iar daca stii exact ce vrei, sunt sanse mari sa alegi pe cel potrivit.
Sfaturi generale de retinut inainte de a alege o tinuta
In general, barbatii au o sarcina ceva mai usoara atunci cand aleg o tinuta de mire, mai ales daca aleg varianta clasica pentru mire: un smoking si pantaloni din acelasi material si culoare, plus o camasa alba, un papion si o pereche de pantofi. pentru a se potrivi cu costumul.
Chiar si asa, sunt cateva trucuri de care ar fi bine sa tii seama inainte de alegerea costumului de mire, astfel incat totul sa iasa ca la carte.
1. Nu lasa chestia asta in ultima suta de metri. Chiar daca esti sigur ca iti va fi usor sa gasesti un costum de mire, bifeaza-l pe lista cu cel putin o luna inainte de eveniment. Vor fi o multime de lucruri marunte in ultimele zile dinaintea nuntii si cu siguranta nu vei avea prea multa energie si rabdare sa-ti gasesti costumele si pantofii pana atunci;
2. Daca alegi sa cumperi un costum din magazin, asigura-te ca se potriveste tipului tau de corp. Tivul pantalonilor trebuie sa treaca peste calcai pentru ca fundul sa nu adune material suplimentar. Jacheta trebuie sa se inchida usor la nasturele de sus (niciodata in partea de jos) si nu trebuie sa se potriveasca bine;
3. Daca personalizati un costum de la zero pentru a se potrivi formei si marimii corpului, mergeti la croitor la timp pentru a repeta pentru a va asigura ca rezultatul final este exact ceea ce aveti nevoie;
4. Daca alegi sa inchiriezi tinuta mirelui, fa multiple repetitii intr-un showroom care ofera acest tip de serviciu. Desi ofera o varietate de articole de imbracaminte, pot fi necesare modificari croitorilor si circumstantelor acestora;
5. Poti opta si pentru broderie pentru costumul de mire daca iti doresti un look nonconformist. Alege un model sau un mesaj special pentru ziua nuntii tale si brodeaza-l pe geaca (in interior sau exterior);
6. Confortul costumului de nunta este de asemenea important, nu doar aspectul aratos. Este o tinuta pe care o vei purta aproape toata ziua (daca nu alegi sa porti diferite tinute pentru nunti civile si petreceri de nunta), motiv pentru care te simti confortabil purtand-o si capabil sa mergi mai departe;
7. Alegerea costumului in functie de sezon. In cazul nuntilor de vara, costumele din materiale deschise, deschise la culoare sunt cea mai buna varianta. Un costum gri deschis, bej sau albastru este una dintre cele mai inspirate tinute de nunta. Daca nunta este mai lejera si tinuta in aer liber, o jacheta verde cu pantaloni mov este o alegere foarte buna.
8. Alegerea costumului in functie de buget. Mirele isi poate alege tinuta de nunta in functie de toate criteriile de mai sus plus suma rezervata pentru costum. Deci sunt costume de mire care costa 800-1000 de lei, dar sunt si costume de mire mult mai scumpe.
9. Nu in ultimul rand, tine cont de tinuta pe care o poarta logodnica ta (tinuta ta trebuie sa fie coordonata ca stil, materiale de confectionare si alegerea culorilor), tematica nuntii (daca este cazul) si perioada. Pentru o petrecere de vara, de exemplu, poti alege un costum din tesaturi usoare si culori deschise. Iarna, in schimb, costumele mai groase, negre sau bleumarin, merg mai bine.
Care sunt criteriile pentru alegerea unui costum de mire
Alegerea unui costum care ti se potriveste si te face sa te simti confortabil nu este o sarcina imposibila. De asemenea, gandeste-te ca la o investitie in garderoba ta pentru ca dupa nunta o poti purta si la alte evenimente.
Insa pentru a face alegerea corecta este important sa tinem cont de cateva criterii atunci cand il alegem, pe care le vom detalia in randurile de mai jos.
Tipul croielei
In functie de tipul corpului, inaltime si greutate, vei putea alege tipul de croiala care ti se potriveste cel mai bine. De asemenea, cel mai probabil va trebui sa faci cateva mici modificari la costumul tau, asa ca inainte de a-ti alege un costum, cel mai bine este sa angajezi un croitor care are ochi pregatiti si care sa-ti spuna ce sa faci. Se potriveste bine.
• Croiala Regular (costumul are o croiala clasica care se potriveste perfect corpului tau si iti permite mai multa libertate de miscare);
• Croiala Slim-fit (costumul se potriveste corpului, iar haina defineste talia fara a fi strivita sau incomoda);
• Croiala Made-to-measure (Incepeti cu un model standard, taiati si ajustati costumul la dimensiunea corpului dvs.).
Stilul costumului de mire
Poti alege o potrivire clasica cu un costum cu fit regulat, negru sau bleumarin cu papion negru sau colorat, sau poti opta pentru un costum modern cu croiala sau slim fit.
Un alt lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este daca sa alegi un smoking sau o jacheta clasica. Desi sunt foarte asemanatoare, exista mai multe aspecte care le diferentiaza. Tuxedo-ul este mai elegant, are un singur nasture si revere din satin sau matase si are si o croiala mai deschisa in fata. Jacheta, in schimb, este dintr-un singur material si are doi nasturi.
Un smoking este mult mai elegant si poate fi purtat doar in haine de seara (adica nu este potrivit pentru o nunta civila), in timp ce o jacheta este o optiune versatila care poate fi purtata toata ziua.
Culoarea costumului
In ceea ce priveste culoarea costumului de mire, poti alege dintre variante clasice (negru, bleumarin, bej) sau sa incerci nuante care ies in evidenta din model (albastru, verde inchis). De asemenea, poti incerca sa amesteci o jacheta colorata cu o pereche de pantaloni negri: arata foarte, foarte bine!
Materialul costumului
Sunt multe materiale din care sa alegi (tesatura, in, matase, lana, bumbac), dar este important sa ai o tesatura de calitate, care sa reziste mult timp (cum spuneam mai sus, un costum este un dulap). De asemenea, incearca sa eviti costumele stralucitoare: reflecta lumina si nu arata deloc elegant.
Ce accesorii poti purta la costumul de mire
Pe langa costumul in sine, este important sa alegeti si cateva accesorii care completeaza aspectul mirelui.
Papionul
Simbol al elegantei, papionul este un accesoriu obligatoriu pentru tinutele de nunta. In functie de forma, poti alege un papion clasic (fluture), un papion ingust, sau un papion in forma de romb cu capete ascutite.
Batista
Batista este un element de culoare esential pentru o tinuta de nunta deoarece pe de o parte ofera o senzatie eleganta, dar in acelasi timp aduce si un accent de culoare foarte interesant tinutei. Alege batiste de matase si da-ti drumul imaginatiei cu culori si imprimeuri.
Butonii de camasa
Chiar daca par un detaliu banal, nasturii pe care ii porti la mansetele camasilor tale se potrivesc perfect cu costumul de mire. Pentru un aspect mai rafinat, inlocuieste toti nasturii de pe camasa cu nasturi.
Curea sau bretele de umar
Daca optezi pentru un costum pe masura facut doar pentru tine, este posibil sa nu mai ai nevoie de un astfel de element de sustinere deoarece pantalonii se vor potrivi perfect. Cu toate acestea, daca simtiti nevoia sa le legati, alegeti o curea sau o curea (nu le purtati niciodata impreuna). Oricare ar fi alegerea ta, este important ca acestea sa se potriveasca cu papionul si tinuta.
Pantofi de nunta
Pantofii de nunta ai mirelui trebuie sa fie confectionati din materiale de calitate (de preferat piele naturala) si sa aiba un design minimalist. Oxfordurile negre sunt o alegere clasica pentru miri, dar in functie de culoarea costumului, poti incerca si o pereche de pantofi maro, bej sau bleumarin.
Una peste alta, daca te pregatesti pentru urmatoarea ta nunta de perioada, ar fi bine sa incerci de acum inainte diferite tinute de nunta. Cu croieli simple, elegante care iti accentueaza forma corpului, vei arata impecabil in ziua cea mare!
Am fost placut surprins sa vad atat de multe detalii relevante intr-un singur loc. Voi recomanda cu siguranta acest articol celor interesati de subiect.
Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a facut o treaba excelenta in cercetarea subiectului si ofera argumente solide.
Ma bucur ca am dat peste acest articol, mi-a clarificat multe nelamuriri pe care le aveam legate de subiect. Multumesc pentru informatiile oferite.
Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii foarte utile despre subiect. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol.